Revista Literară Radio
29 April 2018
ACOLADE – Traduceri și manuscrise
2 May 2018

CONFLUENȚE – Invitați: Ioana Greceanu, Lao Ma, Eugen Simion

 

Ediția din 30 aprilie 2018 a emisiunii CONFLUENȚE vă propun trei popasuri literare în epoci și pe meridiane literare diferite.

„Octavian Soviany spunea că fac parte dintre acei poeți pe care el i-a numit franctirori, singuratici.” ne mărturisește poeta IOANA GRECEANU autoarea volumului „Noduri, verigi și răsuciri”, editat de Tracus Arte și recent lansat la MNLR din București.

Prozatorul chinez LAO MA consideră că „Scrierile autorilor, chinezi în limba chineză poartă, fără doar și poate, amprenta moștenirii literare naționale.”

„Am încercat să readucem în cultură ceea ce scoseseră cei dinaintea noastră. Și am început cu criticii. Poate nu întâmplător eu mi-am pregătit teza despre Lovinescu, pe care am susținut-o în 1969, cu Cioculescu. Nicolae Manolescu a început și el cu Titu Maiorescu. Mai târziu Mircea Martin a scos o carte despre Călinescu.” Academicianul EUGEN SIMION ne aduce mărturii despre climatul literar al anilor 60-70 din secolul trecut, evidențiind posteritatea critică a lui Eugen Lovinescu.

Eugen Lucan, Cristian-Constantin Bleotu și Oana-Georgiana Enăchescu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!