Interviu cu Alexandra Stroe, cofondatoare Bookster România
23 April 2018
Interviu cu Pierce Brown, autorul bestsellerului “Furia roșie”
24 April 2018

CONFLUENȚE – Literatura și filmul

Ediția din 23 aprilie 2018 a emisiunii CONFLUENȚE vă propune o oră de dezbateri despre literatură și film.

Nu e împotriva memoriei perspectiva mea, ci cred că acest titlu e cumva îna sentimentul romanului lui Mircea Nedelciu, Zmeura de câmpie, care a decis să pună ca intertitlu roman împotriva memoriei.” Invitatul primei rubric – Scriitori la microfon – este autorul volumului Împotriva memoriei, CLAUDIU TURCUȘ, premiat de revista Observator cultural la secțiunea eseu-publicistică.

Am trudit foarte mult la fiecare carte. La Solenoid mi-e greu să vă povestesc cum a fost un an de zile. Am lucrat ca în viața monahală, am avut palpitații, lipsă de somn, coșmaruri… ” mărturisește MARIAN OCHOA DE ERIBE, tălmăcitoarea în limba spaniolă a mai multor scrieri cărtăresciene.

În sfârșit a venit momentul să ne manifestăm ca popor de cultură. S-a terminat cu epoca lupteor pentru întregirea națiunii și de acum putem să ne manifestăm ca popor de vocație culturală. – Era un ideal și foarte european, care ar putea fi, cu foarte mult succes, reînviat și astăzi.MIRCEA PLATON va demonstra că revista CONVORBIRI LITERARE a creat o conștiință națională unitară în secolul al XIX-lea.

Eugen Lucan, Constantin Cristian Bleotu și Oana Georgiana Enăchescu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!