Vorba de cultură – Editura Vellant
18 December 2017
SCRISORI DE PE FRONT – Lansare de carte
19 December 2017

CONFLUENȚE – Poezie, film și editarea clasicilor

Ediția din 18 decembrie 2017 a emisiunii CONFLUENȚE vă propune să reflectați asupra poeziei, a filmului și a editării clasicilor.

 

Invitatul primei rubrici, „Scriitori la microfon”, este autorul volumului „Frica”, poetul EUGEN SUCIU. „Frica e-n toate: în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare.

 

În cadrul rubricii „Dialogul ideilor”, veți afla la ce scriitor face referire istoricul și criticul literar IOAN ADAM: „El făcea distincție între stilul personajului și stilul scriitorului. Era un om care, din punct de vedere teoretic, era inteligent și avansat. Gândea cum gândim noi acum, cum gândesc romancierii de astăzi.

 

Despre Panait Istrati și despre ecranizările după scrierile sale ne vorbește diplomatul român MUGUR POPOVICI, membru al Asociației „Prietenii lui Panait Istrati” din Franța: „În România, filmul a fost un mare succes, au fost aproape 4 milioane de spectatori, dar în Franța, își amintește Colpi, Codin a fost un eșec comercial din cauza proastei sale distribuiri. Ceea ce l-a făcut pe Colpi să nu mai continue cu alte ecranizări după Istrati.

 

Eugen Lucan, Constantin Cristian Bleotu și Oana Georgiana Enăchescu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!