Editura Herald la Bookfest 2018
28 May 2018
Câştigători ai Man Booker vor concura pentru o ediţie aniversară a acestui premiu – Golden Man Booker
29 May 2018

CONFLUENȚE – Romane noi și dezbateri culturale în actualitate

În ediția din  28 mai 2018 a emisiunii CONFLUENȚE vorbim despre romane noi și ilustrăm sonor dezbateri culturale pe teme de stringentă actualitate.

 

Arta este o sursă de inspirație. Ai nevoie să fii mobilat interior cu resursele pe care ți le oferă arta, pentru a putea crea, al rândul tău, pentru a putea imagina scenarii între-un limbaj universal care să-ți permită să transmiți celorlalți propria ta lume interioară.” va spune prozatoarea ANDREEA NANU, autoare a șapte romane – „Ziua cea mai albă”, „Numele ei era Uitare”, „Insula Melc”, „Timpul splendorii” alcătuind Tetralogia anoTimpurilor, apoi „Cartea cuvintelor chivot”, „Scrisoare către Ida” și „Noapte americană”, ultimul va fi lansat foarte curând la Bookfest – m, invitata rubricii „Scriitori la microfon”.

 

Intelectualul critic, probabil, este acea conștiință care are datoria și menirea să tragă după el, într-un fel, masele deja manipulate și spălate pe creier de o mulțime de sloganuri și de mișcări politice.” – consideră poeta CARMEN FIRAN, între invitații recentei serate a PEN Club România, o manifestare ce a avut ca temă „Rolul scriitorului ca intelectual critic”. De la eveniment, îi veți mai putea audia pe poeta MAGDA CÂRNECI, scriitorul CĂLIN ANDREI MIHĂILESCU și eseistul ANDREI OIȘTEANU.

 

„Lincoln între vieți a apărut în 2017. A devenit cea mai bună carte a anului, pentru cele mai importante reviste și ziare cu secțiuni de cultură din Statele Unite ale Americii, dar și din Marea Britanie. Romanul lui George Saunders, în momentul de față, se traduce în peste 50 de țări.” ne va spune DENISA COMĂNESCU despre cartea lui George Saunders, tradus la Humanitas de RADU PARASCHIVESCU. SEVER VOINESCU și CRISTIAN PĂTRĂȘCONIU  vor lămuri semnificațiile titlului și ale personajului.

 

Oana Georgiana Enăchescu, Constantin Cristian Bleotu și Eugen Lucan vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!