REConCHILLiant – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
14 September 2019
Dimensiunea stiintifica a artei – FUSION la Ars Electronica partea I
16 September 2019

CONSULTAȚII – 15 SEPTEMBRIE 2019

Noua emisiune din grila postului de radio România Cultural, CONSULTAȚII, și-a propus să abordeze în fiecare duminică, de la ora 14.30, subiecte de larg interes din patologia umanǎ, să prezinte premiere medicale, ultimele studii din domeniu, precum și interviuri cu invitați de seamă, de la personalități ale lumii academice, medici cu experiență sau în plină afirmare și până la tineri studenți.

Bolile cardiovasculare reprezintă o problemă de sănătate publică în întreaga lume, constituind principala cauză de deces la nivel mondial. Nici la noi, situația nu este mai bună. În România, 80.000 de persoane facaccident vascular cerebral (AVC) în fiecare an și din păcate, țara noastră are cea mai mare rată de mortalitate prin AVC din Europa, respectiv 4 români mor în fiecare oră din cauza unui accident vascular cerebral, potrivit SNRIR (Socientatea Națională de Radiologie Intervențională din România). Acesta este și motivul pentru care prima ediție a emisiunii CONSULTAȚII tratează acest subiect, în dorința de a afla direct de la specialiști, care sunt punctele forte, dar și cele slabe, în tratamentul persoanelor care au suferit un AVC.

Interviu cu prof.univ.dr.Gheorghe Iana, președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională. Realizator Marilena Frâncu.