Diaspora – Dincolo de granițe: Invitată, Gabriela Chiorean, medic oncolog
1 June 2017
Știința în cuvinte, la Casa experimentelor!
2 June 2017

Cosmin Haiaș – artistul politehnist a expus în cadrul Festivalului UNIFINISHED

În perioada 5-29 mai, a avut loc prima ediție a Festivalului UNFINISHED, un festival de arte vizuale unic în Europa de Sud, care a adus în prim plan cele mai revoluționare producții ale ultimilor ani în materie de jurnalism multimedia, instalații, film experimental, realitate vrituală și artă computațională și digitală.
Scopul este acela de a prezenta publicului un nou fel de a întâlni și trăi lumea povestită prin artă, de a crea un mediu interactiv și captivant în care tehnologia și talentul transformă viziuni globale în experiențe personale.
Tema ediției din acest an, și anume „Umanitate”, invită la re-evaluarea modului în care relaționăm și ne raportăm unul la celălalt, care va implica publicul într-un dialog pe tema condiției umane în lumea de azi.
Cu alte cuvinte, unfinished își propune să fie o platformă de dialog și interacțiune între fotografia tradiționalăjurnalismul vizual, film și artă, aduse împreună de tehnologie.
”Artistul trebuie să se implice șă să fie angajat social și chiar politic, pentru că încercăm să ”schimbăm lumea”, lucrările noastre ar trebui să funcționeze măcar ca un semnal de alarmă pentru derapajele care se întâmplă în societatea contemporană.” Cosmin Haiaș, artist vizual, prezent cu două instalații în cadrul expoziției de la Sala Dalles din București. Cosmin este absolvant al Facultății de Automatizări Industriale, Politehnica Timișoara și al secției pictură din cadul Facultății de Arte și Design a Universitatății de Vest din Timișoara.
Interviu cu Cosmin Haiaș artist vizual