PORTRET: Greta Garbo, „Sfinxul suedez” – seducătoare şi misterioasă, fondatoarea unui ordin religios numit „cinema”
18 September 2020
fARAD rămâne „Acasă” la cea de-a șaptea ediție – (Arad, 24-26 septembrie)
18 September 2020

Cosmin Zaharia, regizorul filmului The Music Island: „Nu am crezut niciodată în noroc, fiecare om îşi creează şansele!”

Cosmin Zaharia este originar la Târnăveni, a absolvit Facultatea de Biologie şi Geologie a Universităţii Babeş-Bolyai la Cluj şi Facultatea de Film şi Teatru a Universităţii Spiru Haret la Bucureşti, în timp ce deslușa tainele picturii urmând cursurile artistului Iuliu Moldovan. A hotărât apoi să-şi continue studiile cu un Master în Teatru şi Film la Londra – MA ACTING INTERNAŢIONAL al EAST 15 Acting School.

În ceea ce priveşte lumea filmului, actorul şi-a făcut debutul cu un mic rol în blockbusterul hollywoodian „Rush” din 2013, în regia lui Ron Howard cu Chris Hemsworth, Olivia Wilde, James Hunt şi Daniel Bruhll – o adevărată şcoală pentru un tânăr tentat de regie.

Acum  trăieşte  la Londra și a ales să investească majoritatea banilor pe care i-a câştigat în filmul „The Music Island” – care are deja un distribuitor la nivel internaţional şi va ieşi în curând pe ecrane, premiera având întâi o avanpremieră pentru presă găzduită de ICR în Londra.  A renunţat la multe pentru a duce la bun sfârşit  acest proiect de suflet, ale cărui filmări s-au derulat în Ibiza, Londra, Cluj, Bucureşti şi Kavarna, iar filmul „It’s a low budget movie, but it’s not a low budget mind”, după cum îi place lui Cosmin să spună.

Care este raţiunea lui de a fi, ce înseamnă pentru el succesul şi cum îşi vede viitorul în cinematografie- aflaţi în interviul realizat de Michaela Platon pentru emisiunea Scena şi Ecranul.