Împreună în izolare: Festivalul de Film UrbanEye va avea loc online, dar și în birouri de arhitectură din toată țara
16 October 2020
Festivalul AMIFRAN în pandemie
16 October 2020

Covid-19: Teatrele “au nevoie de suportul Cosiliului pentru Arte pentru a supraviețui”

Imagine de David Mark de la Pixabay

Dilwyn Davies, directorul de la Theatr Mwldan din Cardigan, Ceredigion, a solicitat o sumă de șase cifre din Fondul de recuperare culturală al Consiliului pentru Arte din Țara Galilor. Directorul teatrului a spus că sprijinul financiar este „absolut vital” pentru ca locul să supraviețuiască după pandemie.

Teatrul – care a fost înființat în 1987 și organizează spectacole live cu artiști angajați ai teatrului, precum harpistul Catrin Finch – a fost închis în data de 17 martie. Unsprezece din cei 26 de angajați ai săi vor fi concediați luna aceasta.

Theatr Mwldan atrage peste 100.000 de vizitatori pe an. Aproximativ 80 la sută din veniturile sale de 1,3 milioane de lire sterline sunt obținute din vânzarea de bilete, închirierea spațiului pentru diferite evenimente culturale și alte activități, restul cifrei de afaceri anuale provenind din finanțare publică, aproape în totalitate de la Arts Council of Wales.

Teatrul Mwldan reprezintă un punct de reper pentru artă și cultură în sudul Ceredigion. Politicianul galez Elin Jones a declarat că dispariția acestui centru de cultură ar fi „o pierdere mult prea mare”. Ea a adăugat: “Trebuie să găsim o modalitate de a-i susține. Este extrem de important ca locuri precum Theatr Mwldan să obțină fonduri, astfel încât să își poată planifica activitatea pentru următoarele șase luni.”

Sursa: https://www.bbc.com/culture/