ART ANTIPA – Atelier de pictură şi desen
2 February 2017
Cetăţenii UE şi drepturile lor
2 February 2017

Credeați că știți totul despre Franța? O destinație foarte puțin cunoscută pentru străini – La Roque Gageac

La Roque Gageac este considerată una dintre cele mai frumoase localități din Franța. Puțini, însă, au auzit de ea și mult mai puțini au ajuns să o viziteze. Ceea ce face ca această comună din Sud-Vestul Franței să aibă o asemenea faimă este faptul că este construită chiar pe stânci,iar priveliștea este absolut impresionantă.

Situată pe malul râului Dordogne, La Roque Gageac face parte din asociația Cele mai frumoase sate din Franța, iar acest lucru îl poate convinge pe orice pasionat de călătorii să meargă să o viziteze negreșit.

Peisajul te trimite cu gândul la vremuri îndepărtate, te rupe de realitatea cotidiană și îți oferă oportunitatea de a te relaxa într-o atmosferă pariziană rurală.

Totul este parcă dintr-o altă lume, uitată de oamenii preocupați cu orice altceva, în afară de explorarea acestor locuri binefăcătoare spiritului.

Casele de un galben auriu sunt așezate de-a lungul râului, se răsfiră pe dealuri,dar și după acestea. Majoritatea locuințelor sunt modeste,dar printre acestea există un număr destul de mare de case impresionante.

Roque Gageac a fost dintotdeauna un centru important de comerț pe râul Dordogne,iar mărfurile se transportau cu ambarcațiuni tradiționale numite gabares .

Replici după aceste ambarcațiuni sunt folosite astăzi pentru plimbări de relaxare de-a lungul râului. Fiecare barcă are un ghid care descrie priveliștea, explică lucruri interesante despre vegetația bogată și istoria zonei,dar sunt puse la dispoziție gratuit și ghiduri audio în limba engleză.

În întreaga localitate, dar mai ales în apropierea bisericii, este o gradină tropicala pe care o poți admira cu plăcere. Varietatea bogată a plantelor a fost posibilă datorită stancilor din spatele satului care îl protejează de vremea rece din Nord, în timp ce deschiderea către Sud asigură soare din belșug pentru vegetație. Această grădină a fost creată de Gerard Dorin în 1970 și s-a dezvoltat destul de mult de atunci și până în zilele noastre.

Această destinație este potrivită pentru orice ocazie, iar cei care vor merge acolo nu  vor avea  nimic de regretat deoarece La Roque Gageac poate oferi momente de neuitat datorită peisajului sublim.

Pîrvu Emanuela