Poezie de Svetlana Cârstean la Noaptea Literaturii Europene
2 September 2016
Scriitoarea Asli Erdoğan rămâne în închisoare
7 September 2016

Cristian Teodorescu și Varujan Vosganian, printre finaliștii nominalizați pentru Premiul Literar al Europei Centrale Angelus 2016

Mandatory Credit: Photo by Aled Llywelyn/Athena Pictures/REX (4815084i) Used books Hay Festival, Powys, Wales, Britain - 30 May 2015

Scriitorii români Cristian Teodorescu și Varujan Vosganian se numără printre cei șapte finaliști nominalizați pentru Premiul Literar al Europei Centrale Angelus 2016, anunță organizatorii.

Cristian Teodorescu a fost nominalizat cu romanul ”Medgidia, orașul de apoi”, și Varujan Vosganian, cu romanul ”Cartea șoaptelor”.

Gala de decernare a premiului va avea loc pe 15 octombrie, la Wroclaw.

Premiu Angelus este cea mai importantă distincție în domeniul creației de proză pentru un volum tradus în limba polonă. De la prima ediție a Premiului Angelus, în 2006, România a obținut o primă nominalizare pe lista scurtă în 2010 – pentru romanul ”Întoarcerea huliganului”, de Norman Manea –, iar, în 2015, Lucian Dan Teodorovici, finalist cu romanul ”Matei Brunul”, a obtinut Premiul „Natalia Gorbaniewska”, pentru romanul care a primit cele mai multe voturi din partea publicului.