Dimensiunea științifică a artei: Ciprian Ciuclea – Arheologia invizibilului – ecouri din Universul îndepărtat
9 June 2021
ȘTIINȚA 360 – 9 IUNIE 2021 COVID, O PANDEMIE ÎN DESFĂȘURARE
9 June 2021

Cu Bună Știință – Orașe vii: Invitații celei de-a șaisprezecea ediții a întîlnirilor “Cu Bună Știință” sînt Bogdan Suditu, specialist în geografie socială, și sociologul Barbu Mateescu

 

Astazi, de la ora 19,00, Bucharest Science Festival organizeaza online conferinta ” Cu Bună Știință: Orașe vii  ( https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUvcO6tqzwsGtwdUaIxobEmV6mtMETfUNOs )

 

Mai mult de jumătate din populația actuală a globului trăiește în orașe, iar gradul de urbanizare crește neîncetat. Deși primele orașe au apărut demult, acum circa 10.000 de ani, pînă de curînd cea mai mare parte a omenirii a continuat să-și ducă viața în așezări de mici dimensiuni. Schimbarea s-a produs în secolul XX, creșterea generalizată a prosperității determinînd o migrație masivă spre zonele urbane.

Viața în orașe prezintă multe avantaje, de natură economică, socială sau culturală. În același timp apar și probleme noi: aglomerația, poluarea, însingurarea … Cum putem să facem orașele mai plăcute traiului? Cum putem balansa necesitățile economice cu cele de mediu? Cum putem construi zone urbane nu doar prospere, dar și prietenoase?

Bogdan Suditu, specialist în geografie socială, și sociologul Barbu Mateescu sînt invitații celei de-a șaisprezecea ediții a întîlnirilor “Cu Bună Știință”. Ca de obicei, gazdele evenimentului sînt Corina Negrea, jurnalist de știință la Radio România Cultural și Alexandru Toma Pătrașcu, fondatorul și directorul Bucharest Science Festival. Puteți participa la dezbatere prin Zoom sau o puteți urmări în direct pe pagina BSF.

Bogdan Suditu  este conferențiar în Departamentul de Geografie Umană și Economică a Facultății de Geografie din Universitatea București. A absolvit celebra ENA, Școala Națională de Administrație din Franța, și a lucrat o perioadă în cadrul Ministerul Dezvoltării, în calitate de expert în planificare urbană și politici de locuire. În această primăvară, a primit din partea Franței ordinul Palmes académiques, în gradul de cavaler, pentru activitatea profesională și civică.

Barbu Mateescu a absolvit University of Pennsylvania, în ultimul deceniu abordînd atît proiecte de consultanță politică cît și legate de dezvoltarea urbană.