Unde sunt padurile? Unde este confuzia?
15 March 2017
Exploratorii lumii de mâine
16 March 2017

Cucerirea spațiului cosmic – Întâlnirea  cosmonautului Dorin Dumitru Prunariu cu elevii de excepție.

Fundația „Cosmonaut Dumitru Prunariu”, în colaborare cu Revista Știință și Tehnicăși Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 București, organizează evenimentul educativ „Cucerirea Spațiului Cosmic – întâlnire cu elevii de excepție ai României”. Evenimentul va avea loc sâbătă 18 martie, la ora 17:00.
În cadrul acestui eveniment vor participa elevii cu rezultate deosebite față în față cu singurul cosmonaut român de până acum, Dumitru-Dorin Prunariu, profesorul Alexandru Mironov, alături de echipa redacțională a Revistei Știință&Tehnică.
Sub principiul „știință și cucerire spațială”, cosmonautul Dumitru Prunariu va purta o discuție cu tinerele speranțe al cercetării și societății românești privind motivele expansiunii spațiale, problemele tehnice pe care omul le va întâmpina în spațiu, precum și pericolul ne-explorării spațiului cosmic.
Profesorul Alexandru Mironov își propune să le rețină atenția tinerilor cu subiectul „Lumea în 2035”, încercând să dezbată cu aceștia cum va arăta omul viitorului – un viitor în care vor trăi, vor munci și vor crea tocmai copiii și tinerii de astăzi. De asemenea, redactorii Revistei Știință&Tehnică vor prezenta modelele și mijloacele pe care cei mai tineri vor trebui să le realizeze, pentru ca spațiul cosmic să devină accesibil omenirii.
Conferința va fi transmisă live pe Security Check Required