Un destin ingineresc împletit cu muzică – Andrei Iliescu – dirijorul orchestrei inginerilor
9 May 2017
Defileul Jiului fără…Jiu?!
10 May 2017

Cum este influențat comportamentul nostru de emoțiile celorlalți

Comportamentul nostru față de ceilalți este influențat de emoțiile pe care aceștia le afișează” arată un studiu inedit, realizat în premieră internațională, de o echipă mixtă româno-olandeză.

Echipa română este condusă de lect. dr. Violeta Enea, din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

”Cercetătorii Universității au studiat care sunt emoțiile care provoacă cele mai prietenești răspunsuri, dar și pe cele care determină comportamente reci și de evitare. În plus, oamenii de știință ieșeni au putut pune în evidență diferențe importante între modalitățile de reacție ale tinerilor români și cele ale vesticilor, cel mai probabil motivate de moștenirea mentalității comuniste.”, se arată în comunicatul de presă al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Concluziile studiulu au fost publicate în articolul „Behavioural responses to facial and postural expressions of emotion: An interpersonal circumplex approach” din British Journal of Psychology, o parte dintre rezultate fiind ”cele așteptate, confirmând și studii anterioare”, se mai arată în comunicatul de presă.  Care sunt aceste concluzii – in interviul cu lector dr. Violeta Enea,, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.