IUSTIN CAPRĂ – ”Mintea care ar fi putut schimba România”
19 January 2020
Dimensiunea științifică a artei – Ilustrația medicală între artă și știință – cum devii ilustrator medical? – episodul 1
20 January 2020

Cum putem deveni oameni de știință printr-o vizită la expoziția Internațională “Interactive Science”

20 de oameni de știință, fizicieni, geologi și astronomi au conceput “Interactive Science”, o expoziție în care publicul are ocazia să interacționeze cu 25 de mașinării, ce combină experimentul cu joaca și vor pune la încercare inteligența și abilitățile copiilor și adulților de toate vârstele. Curioșii vor afla cât de repede pot reacționa la sunet și lumină, cum funcționează oasele, cât de bine își mențin echilibrul, cum se formează imaginile tridimensionale, care sunt principiile care pun în funcțiune detectoarele de metale și cum poate fi controlată electricitatea cu o simplă mișcare a mâinii. Expoziția poate fi vizitată în premieră în România până pe 17 aprilie, la AFI Cotroceni din București.

Andra Petrariu a vizitat expoziția și ne povestește cum este să te întâlnești la mall cu Einstein și cum este să devii în doar câteva minute un mic om de știință, fie că ești copil sau adult.