Ioana Calen în dialog cu Ioana Bâldea Constantinescu despre magi*k
5 October 2016
Oaza de muzică – Quartetul New York-ez Elevation
5 October 2016

Forme în timp – viitorul nostalgiei. Lucrări din colecţia Telekom de la MNAC

Miercuri, 05.10.2016, 19h00

Prezentare: DAAD Artists-in-Berlin Program 
MNAC – Palatul Parlamentului

În cadrul expoziţiei Forme în timp – viitorul nostalgiei. Lucrări din colecţia Telekom de la MNAC, Ariane Beyn, coordonatoarea secţiunii de arte vizuale a programului DAAD – Artists-in-Berlin şi directoarea daadgalerie (din 2008), va vorbi despre importanţa istorică, impactul prezent şi perspectivele de viitor ale programului.
DAAD Artists-in-Berlin este un program de rezidenţe pentru artişti internaţionali indiferent de ţara de origine şi de vârstă. A fost instituit de Fundaţia Ford în 1963 şi preluat de Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) în 1964. Este unul din cele mai cunoscute programe internaţionale de burse, fiind totodată un atelier destinat artelor. Mai bine de 1000 de artişti provenind din literatură, muzică, film şi arte vizuale au lucrat în cadrul DAAD Artists-in-Berlin de la fondarea lui. Scopul programului este crearea unui forum de schimb cultural şi dialog artistic care să asigure condiţiile de libertate a producţiei artistice în faţa constrângerilor pieţei.

Prezentarea Arianei Beyn este ultima din seria de întâlniri şi discuţii organizate pe durata expoziţiei Forme în timp – viitorul nostalgiei. Lucrări din colecţia Telekom de la MNAC.

Foto: John Cage, New York, 1989, © René Block (coordonatorul secţiunii de arte vizuale a DAAD Artists-in-Berlin Program între 1982 şi 1992).