S-a deschis prima școală pentru copiii supradotați din România Este realizată complet din fonduri private, în timp ce statul continuă să-i ignore pe copiii care ar putea fi viitoarea elită a țării
17 December 2020
MEC precizează că disciplinele Istorie și Geografie nu se transformă în Studii sociale
22 December 2020

“Dacă vă fi salvată o viață în urma campaniei #LeapșaPentruViață, consider că ne-am făcut treaba bine” – Millo Simulov, regizor

Peste un milion două sute de mii de oameni au accesat proiectul online de prim-ajutor din România, Leapșa pentru Viață, implementat de Asociația EDIT în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență și I.G.S.U.
Proiectului trage un semnal de alarmă asupra importanței cunoașterii corecte a manevrelor de resuscitare precum fast CPR- hands only, manevra Heimlich, îngrijirea unui membru rupt, arsuri sau stoparea unei hemoragii. În cazul accidentelor rutiere, dacă nu se încep manevrele de resuscitare în primele 4-5 minute, intervenția ambulanței poate fi tardivă, de aceea primul ajutor este esențial pentru o persoana rănită. Acest proiect adaugă plusvaloare nevoii de pregătire a societății în ceea ce privește însușirea regulilor de prim-ajutor de bază.

”Noi ne-am dorit să facem această campanie online și să abordăm subiectul pentru că este unul extraordinar de serios și situația e extrem de gravă. Durează puțin să înveți, iar tehnicile sunt ușor de aplicat. Doresc să mulțumesc întregii echipe și tuturor celor care ne-au ajutat să facem acest proiect posibil și ne propunem ca în viitor să ducem astfel de proiecte în cât mai multe școli și licee din toată țara”, a spus Liviu Zorilă, președintele Asociației EDIT.

Toate activitățile desfășurate în cadrul acestei campanii sunt pro bono și pot fi vizionate atât pe pagina de Facebook a Asociației EDIT, cât și pe paginile de Facebook ale partenerilor DSU și I.G.S.U. Printre personalitățile care sunt implicate în această inițiativă se numără actorii Șerban Pavlu, Marius Manole, Andi Vasluianu, comedianții Teo și Costel, artiștii Deliric și DOC, content creators și formatori de opinie din mediul online cu zeci de mii de urmăritori precum Blogul lui Otravă sau Selly. De asemenea, Millo Simulov, regizor și scenarist, a reușit împreună cu SPIDER Group și 111film să găsească cele mai bune metode de a transmite mesajul campaniei prin intermediul spoturilor.

“În primul rând le mulțumesc tuturor protagoniștilor care s-au implicat și care au dat din timpul lor acestei campanii. Am urmărit să scriu scenariile bazându-mă pe personalitatea fiecăruia și ca la o mâncare bună când e aproape gata îi mai adaugi ceva la final să o faci și mai gustoasă. La fel și aici. Am adăugat un strop de umor printre manevrele de prim ajutor. Dacă vă fi salvată o viață în urma acestei campanii consider că ne-am făcut treaba bine”, a declarat Millo Simulov, regizor și scenarist.

#LeapsaPentruViata este parte a Programului Național ,,România în Siguranță” inițiat de Asociația EDIT, care își propune cursuri de prim-ajutor și educație rutieră în cât mai multe școli și licee din România. În total, prin intermediul proiectelor desfășurate până acum, s-a ajuns la peste 100.000 de beneficiari: școlari și liceeni, atât din București, dar și din țară. Mai multe detalii: https://asociatia-edit.ro/, https://romaniainsiguranta.ro.