Lansare Dicționar de locuri literare bucureștene cu Corina Ciocârlie, Andreea Răsuceanu și invitații lor: Dan C. Mihăilescu, Mihai Zamfir, Angelo Mitchievici
28 January 2020
Citim împreună la Palatul Suțu cu scriitoarea Andreia Petcu
30 January 2020

Dam startul inscrierilor la Shakespeare School Essay Competition – editia #12!

Shakespeare School Essay Competition – cel mai mare Concurs National de creatie in Limba Engleza – revine in forta in acest an!

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie da startul unei noi intreceri menite sa va puna la incercare creativitatea si originalitatea! Este vorba despre Shakespeare School Essay Competition – cel mai mare Concurs National de Eseuri in Limba Engleza, cu participare gratuita, dedicat elevilor de gimnaziu si liceu din toata tara.

Concursul, aflat la cea de-a XII-a editie, se bucura de o mare popularitate in randul tinerilor pasionati de limba engleza, anual fiind inscrise peste 4.400 de eseuri din toate judetele tarii.

Daca ai intre 11 si 19 ani, esti pasionat de limba engleza, o vorbesti fluent, esti creativ si stapanesti bine arta argumentarii, te asteptam sa-ti demonstrezi maiestria in cadrul Shakespeare School Essay Competition – editia a XII-a!

Tema concursului: La editia din 2020, participantii sunt provocati sa scrie un eseu original, in limba engleza, cu titlul “Imagine a world where teachers are replaced by A.I.” (“Imagineaza-ti o lume in care profesorii sunt inlocuiti de inteligenta artificiala”).


Participantii isi pot inscrie eseurile GRATUIT, online, pe SITE-ul competitiei, intr-una dintre cele doua categorii de varsta, 11-14 ani sau 15-19 ani.

Termenul limita de inscriere in concurs este 27 martie 2020.


Concursul ofera celor 30 de finalisti premii in valoare de peste 5.000 de euro, constand in 2 tabere de limba engleza in Marea Britanie (pentru marele castigator al fiecareia dintre cele doua categorii de varsta: 11-14 ani si 15-19 ani), cursuri de limba engleza la Shakespeare School, inscrieri gratuite la examene Cambridge, carti, dictionare, rechizite si multe alte suprize.

In plus, toti cei care intra in concursul national de creatie in limba engleza vor primi o diploma de participare, pe care o pot folosi pentru a-si completa portofoliul educational.

Juriul este format din profesorii Shakespeare School, care selecteaza cele mai bune, originale si creative 30 de lucrari.Ierarhia finala a castigatorilor este stabilita in urma unor scurte interviuri live, in limba engleza, cu finalistii.

Premii si distinctii si pentru profesori, pentru sustinerea si indrumarea oferita participantilor la competitie.

Profesorul cu cei mai multi concurenti inscrisi va participa gratuit, ca insotitor de grup, la o tabara in Marea Britanie.

Toti profesorii de limba engleza din partea carora se vor inscrie minimum 10 participanti la Shakespeare School Essay Competition 2020, vor primi un “Certificat de Merit” din partea centrului nostru.

Trofeul Excelentei – Judetul cu cel mai mare numar de participanti la competitie va primi Trofeul Shakespeare School Essay Competition.

Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 8 iunie 2020 la Bucuresti.

Concursul este inclus in Calendarul Activitatilor Educative al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Proiectul isi propune sa stimuleze gandirea creativa, spiritul de inovatie, originalitatea si sa motiveze tinerii sa isi perfectioneze limba engleza, oferindu-le totodata sansa unei experiente unice, intr-o tabara internationala de studiu.

“Cand mi s-a propus initial sa particip la concurs, nu aveam niciun gand ca voi ajunge peste cateva luni in Oxford. Pana cand am pasit pe podium si mi s-a inmanat diploma cu premiul intai, nu m-am considerat talentat la scris. Shakespeare School Essay Competition a fost pentru mine mai mult decat un concurs pentru o tabara in Anglia. In avionul catre Oxford, animat de anxietatea zborului, imi aminteam fragmente din eforturile mele, de cand scrisesem eseul. Rememoram fraze si ganduri care, intr-un final, m-au indrumat in acel aeroport. Multumesc Shakespeare School nu numai pentru tabara oferita, ci si pentru promovarea unui talent pe care il neglijasem si pentru noile mele ambitii cu privire la viitor, a declarat Stefan Lazar, castigatorul premiului I, categoria 15-19 ani, la editia din 2019 a Concursului.

Mai multe detalii despre tema, regulament si inscriere pe www.shakespeare-school.ro, sectiunea Competitii, sau AICI.

Shakespeare School Essay Competition este un proiect national, cu participare GRATUITA, deschis tuturor tinerilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 19 ani (clasele V-VIII si IX-XII). Concursul este organizat de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, si se adreseaza tuturor elevilor din Romania, pasionati de limba engleza si cu real talent la scris.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Agerpres, Romania Pozitiva, edu-news.ro, Portal Invatamant, Edumanager.ro, SuntParinte.ro, SfatulParintilor.ro, CopiiSiMamici.ro, Stiri pentru Copii, Mesagerul de Covasna, News Buzau, Kids News, Stiri.ong, 4CAREER.

Parteneri educationali: Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Bucharest English Teachers’ Association – BETA, Romanian Association of Teachers of English, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti (FNAP-IP), Consiliul National al Elevilor.

Sponsori: British Council, Fischer International, Carturesti, OKKadou, Simaco Advertising.

Organizator:

Asociatia Shakespeare School pentru Educatie, fondata in anul 2011, este o organizatie nonprofit ce are ca misiune sprijinirea tinerilor talentati sa isi urmeze pasiunile prin perfectionarea limbii engleze si ajutarea copiilor cu oportunitati reduse sa se dezvolte si sa invete limba engleza. Printre proiectele Asociatiei se numara concursuri de creatie avand ca premii scoli de vara in Marea Britanie, campanii in licee privind certificarile internationale cat si cursuri de engleza predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 30 de centre sociale partenere din Bucuresti si alte orase ale tarii. Asociatia promoveaza dezvoltarea tinerilor intr-un mediu armonios, organizand si ateliere de educatie pentru parinti.

Concursul Shakespeare School Essay Competitioneste unul dintre proiectele prin care Asociatia Shakespeare School pentru Educatie isi propune sa stimuleze gandirea creativa si sa motiveze tinerii din intreaga tara sa isi perfectioneze cunostintele de limba engleza. Motto-ul asociatiei este “Limba engleza deschide oportunitati” pentru ca stapanirea unei limbi de circulatie internationala poate face diferenta in viitorul tinerilor, facilitandu-le accesul spre o educatie de calitate si o cariera de succes.