HARTA BRANCUȘI, un proiect inițiat de Andreea Tănăsescu
19 February 2017
Berlinala 2017: Filmul “On body and soul”, de Ildiko Enyedi, a câștigat Ursul de Aur
19 February 2017

Dana Bunescu, Ursul de argint pentru “Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie”

Dana Bunescu a câștigat aseară Ursul de argint pentru “Contribuţie Artistică Deosebită în Cinematografie” , pentru montajul filmului “Ana, mon amour”, juriul motivând : “editarea dă o arhitectură dramatică haosului emoțional al unei relații complexe”.
Dana Bunescu este  absolventa a Academiei de Teatru și Film „I. L. Caragiale (secția multimedia – montaj, sunet și grafica computerizată), dar și a Facultatea de Fizică (specializarea Optotehnică și Tehnologii LASER a Universitații București).
In filmografia Danei Buenscu se înscriu filme ca: „4 luni, 3 saptamini si 2 zile” de Cristian Mungiu,  „Moartea Domnului Lăzărescu” de Cristi Puiu, „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” (documentar) de Andrei Ujica, “Poziția copilului” – Calin Peter Netzer, „Toata lumea din familia noastra” de Radu Jude ș.a.
Lungmetrajul ,,Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer, este singurul film românesc aflat anul acesta în competiţia oficială a celei de-a 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.
„Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu.
 Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, fortându-se până la limită în încercarea de a o salva.
 
Scenariul este semnat de Călin Peter Netzer, Cezar Paul Bădescu şi Iulia Lumânare, şi a fost inspirat de romanul „Luminița, mon amour“ scris de Cezar Paul Bădescu. Directorul de imagine este Andrei Butică, montajul şi sound design-ul îi aparțin Danei Bunescu, decorurile sunt realizate de Mihaela Poenaru, costumele de Augustina Stanciu, sunetul înregistrat de Andre Rigaut, iar machiajul a fost realizat de Christina Paul. Producatorii filmului sunt Călin Peter Netzer şi Oana Iancu.
 ,,Ana, mon amour” este o producție Parada Film în co-producție cuAugenschein Filmproduktion (DE) şi Sophie Dulac Productions (FR).