Bucharest Fashion Film Festival revine într-un format exclusiv online
12 October 2020
Debbie Rochon va primi Trofeul Countess Dracula 2020
13 October 2020

DbutanT nu mai ajunge la Constanța din cauza restricțiilor impuse de COVID-19. O parte din festival se mută online

Întrucât, în vederea stopării epidemiei de COVID-19, autoritățile constănțene urmează să impună noi măsuri de restricție, între care și închiderea teatrelor, echipa de organizare a Festivalului-Concurs DbutanT se vede obligată să recurgă la planul de rezervă, conceput special pentru această situație. 

Prin urmare, cea de-a V-a ediție de DbutanT se va desfășura pe jumătate online. Mai exact, atât workshop-urile, cât și spectacolele intrate în competiție vor fi difuzate online, la ora stabilită în programul inițial al festivalului – în perioada 19-23 octombrie. Juriul va evalua prestația actorilor în baza filmărilor, iar workshop-urile preînregistrate vor fi difuzate de asemenea online, conform programului stabilit deja. 

Dat fiind faptul că pe scena Teatrului de Stat din Constanța nu se va mai juca niciun spectacol, transmiterile în sistem live streaming nu vor mai fi necesare, deci se vor anula. 

Pentru că la Sfântu Gheorghe activitatea teatrelor este în continuare permisă, cele cinci performance-uri individuale ale actorilor finaliști și festivitatea de premiere vor fi susținute în condițiile deja anunțate, adică pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu” și pe cea de la Studio M, în zilele de 24 și 25 octombrie. 

În cazul în care evoluția situației epidemiologice va schimba contextul și la Sfântu Gheorghe, vom reveni cu informații de ultimă oră la momentul respectiv.