A studiat Cibernetica și îi plăceau trandafirii, atât de mult încât a solicitat finanțare pentru înființarea unui rozariu. Dar ce te faci când după un an de zile trandafirii se îmbolnăvesc de pata neagră? Nu rămâne decât să studiezi horticultura și să îți faci doctoratul în studiul trandafirilor. Practic să fii doctor în trandafiri de dulceață.
Așa sună pe scurt parcursul profesional al Anei Butcaru, pe care am întâlnit-o la datorie chiar în prima zi a anului, în serele Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.
În toamna anului 2015 se inaugura CENTRUL DE CERCETARE PENTRU STUDIUL CALITĂŢII PRODUSELOR AGROALIMENTARE, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Acest Centru deține 13 laboratoare nou înființate dotate cu aparatură de ultimă generație și o seră complet automatizată, care studiază întreg lanțul de producere și producție de la sămânță la un produs horticol. Cu alte cuvinte, cercetările care se fac în acest centru vin în sprijinul micilor sau marilor fermieri și le propun soluții deja testate pentru îngrășăminte și insecticide naturale, tipuri de substrat pentru butași sau însămânțări, aclimatizarea unor fructe sau legume exotice punându-le la dispoziție fermierilor, atât tehnici de întreținere, cât și material săditor.
Interviu cu Ana Butcaru – drd. asistent de cercetare, CENTRUL DE CERCETARE PENTRU STUDIUL CALITĂŢII PRODUSELOR AGROALIMENTARE, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.