Născut în România: Invitat, criticul și istoricul literar Marius Miheț, lector dr. la Universitatea din Oradea, lector de limbă și civilizație românească la Universitatea Comenius din Bratislava
5 December 2021
Duminică, 12 decembrie 2021, la Născut în România, Invitat Horea Avram, istoric de artă şi curator
8 December 2021

De la Obor în inima Parisului. Tradiția românească în bucătăria franceză! Născut în România cu chef Ecaterina Paraschiv (11.12.2021)

Invitata emisiunii Născut în România, pe 11 decembrie 2021, este chef Ecaterina Paraschiv.  Domnia Sa detine la Paris trei restaurante cu specific romanesc și balcanic, prin intermediul cărora intenționează să evidențieze cultura noastră.  Unul dintre acestea, Ibrik Kitchen, a fost de curând inclus revista Vogue în topul celor mai bune cinci restaurante pariziene ale momentului.

Ecaterina Paraschiv este stabilită în Franța încă din copilărie și este absolventă de drept fiscal la Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne. După ce a profesat în acest domeniu 10 ani, a decis să își urmeze visul și a deschis o primă cafenea în Paris, Ibrik Café. A urmat Ibrik Kitchen, unde Ecaterina Paraschiv le servește parizienilor rețete impregnate de cultura română, cum ar fi aperitive inspirate de Miorița sau Constantin Brâncuși. De curând a deschis și Ibrik Deli, cu specialități de street-food din Balcani, un local inspirat de Piața Obor din București.

Realizator: Anamaria Spătaru