AMINTIRI DE LA EDITIA ANIVERSARA A GALEI HOP 2017  INTR-UN DOCUMENTAR REALIZAT DE TELEVIZIUNEA ROMANA
15 June 2018
Azi la Radio România Cultural: Născut în România – Țuhaus – teatru documentar despre penitenciarele din România. Interviu cu Claudiu Lorand Maxim
16 June 2018

Decidem singuri, NU există ziduri!

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Teatrul Nottara, vă invită vineri, 22 iunie 2018, de la ora 1830, la prezentarea piesei de teatru „Decidem singuri, nu există ziduri!”, reeditând, preț de câteva minute, în Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara, emoțiile și efortul celor care au spus „Da”, fără rezerve, reintegrării prin artă.

Interpretată de persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului București-Jilava, piesa de teatru a fost premiată în cadrul Festivalului Multiart pentru deținuți „Dana Cenușă – Descătușare prin cultură”,  ediția a IX-a, 2017, succesul acesteia accentuând potențialul recuperativ al jocului de rol în demersurile specifice sistemului penitenciar.

Momentul artistic este urmat de o masă rotundă intitulată  „Punți către libertate. Descătușare prin cultură”, eveniment la care ne face o deosebită plăcere să vă invităm, pentru a discuta despre rolul terapeutic al activităților artistice asupra persoanelor private de libertate.