A început Caravana Akademia Kinderland: școala mobilă de vară despre alimentație sănătoasă, pentru cei mici
15 July 2020
PORTRET: Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir, „părintele radioului modern”
20 July 2020

Idei în nocturnă. Diaspora. Dincolo de granițe – ”Degradarea unei societăți înseamnă și colapsarea încrederii în experți”

Radu Popa, dr. în biologie, associate professor la Facultatea de Științe Biologice a Universității Southern California din Los Angeles, Statele Unite și director de cercetare al River Road Research din Buffalo, New York, Statele Unite, invitatul ediției de joi, 16 iulie 2020 al emisiunii Idei în nocturnăDiaspora. Dincolo de granițe. Pe toate frecvențele Radio România Cultural și online, pe www.radioromaniacultural.ro, de la 21.10 la 22.00, realizator Corina Negrea .    

foto arhiva personala Radu Popa 

Radu Popa este absolvent al Facultății de Biologie a Universităţii din București. A fost, câțiva ani, biolog în România după care a început o carieră universitară în Statele Unite. 

În timpul post-doctoratului la Caltech (Pasadena, USA, 2000-2002) a făcut cercetări de astrobiologie pentru NASA și a studiat bacterii magnetice și microfosile din meteoriți marțieni; a fost, de asemenea, colaborator pe un grant NASA de utilizarea de instrumente de pe Curiosity Rover pe Marte, în special privind folosirea instrumentului numit MAHLI.   

În prezent este director de cercetare al River Road Research din Buffalo, New York, Statele Unite, centru care urmărește să recicleze deșeurile alimentare pentru a le transforma în proteine pentru uzul uman.  

Sursa foto Radu Popa