Recomandări culturale – miercuri, 24 februarie 2021
24 February 2021
MANGALIA NEWS la ANIVERSAREA celor 9 ANI de la LANSARE
24 February 2021

Designerul Carmen Emanuela Popa: „Văd conceptele ca pe niște holograme, cu toate detaliile, astfel încât o colecție poate fi gata și într-un sfert de orăˮ

 
„Statementurile artistice se leagă de divinitateˮ, a spus în emsiunea Orașul vorbește designerul vestimentar Carmen Emanuela Popa, care și-a prezentat de curând colecţia toamnă-iarnă „Il Lamento” în cadrul London Fashion Week. Aceasta a fost doua participare a artistei, după selectarea colecţiei „Ancient Dream”, în septembrie 2020, tot în cadrul London Fashion Week, participare în urma căreia a fost comparată de presa franceză cu reputatul designer britanic Alexander McQueen.
Colecția „Il Lamento” este inspirată din arta lui Pablo Picasso, ducând în 3d deconstructivismul formei. În plus, se leagă de ceea ce se întamplă acum în lume, când pandemia a amplificat contorsiunile noastre spirituale și emoționale.
Carmen Emanuela Popa este absolventă a Facultăţii de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, cu un masterat în Strategii de Modă şi Costum (Departamentul Fashion Design). În prezent, este doctorand în cadrul aceleiaşi universităţi, în domeniul Arte Vizuale, secţia Modă, cu o temă ce abordează migrarea simbolisticii obiectului vestimentar către obiectul de artă contemporană. A avut numeroase participări în expoziţii şi proiecte internaţionale cu teme care dezbat problematicile existenţiale ale fiinţei umane şi este cunoscută ca o artistă „anti-sistem” care militează pentru pace şi pentru dialogul intercultural multidisciplinar în contextul artelor şi design-ului contemporan.
Carmen Emanuela Popa a fost invitata Andrei Petrariu în emisiunea Orașul vorbește.