Bucurestiul este Capitala Internetului pentru 2 zile, săptămâna viitoare. iCEE.fest 2018 în cifre, înainte de oprirea vânzării biletelor
8 June 2018
IziBac, aplicația care te ajută să înveți pentru BAC prin joacă
11 June 2018

Despre Internet of Things la ELI-NP

Ce este Internetul Obiectelor? Există definiții, dar încă nu se știe cum va arăta, este cert faptul că în viitorul apropiat va exista acest sistem care va integra computere, mașini mecanice sau automatizate, dispozitive casnice ba chiar animale sau oameni care dețin un cod de identificare. Acest uriaș sistem va avea capacitatea să proceseze date în rețeaua internetulu, fără să mai fie nevoie de interacțiunea de tip om-om, sau om-computer. Acest organism global care va funcționa aproape independent, necesită adaptări de tip hardware (senzori, dispozitive de tot felul), o altă tehnologie a transferului de date și mai ales o mare capacitate de calcul. Sigur că implicațiile care vor surveni sunt multiple, de la securitatea datelor până la implicații de ordin etic. Dar comunitatea de cercetare se pregătește  pentru acest viitor pe care chiar cercetătorii îl vor proiecta, pas cu pas.
Săptămâna trecuta la Biblioteca Națională de Fizică, IFIN-HH, Măgurele a avut loc o întîlnire între specialiștii ELI-NP și cercetătorii de la IMT (Institutul de Micro -Tehnologii), pentru a stabili cum poate arăta IoT în domeniul cercetării, riscuri, securitate, implicații.
Înregistrare Dragoș Șeuleanu – directorul executiv al Clusterului Măgurele, acad.  Nicolae Zamfir – director general IFIN-HH, dr. Nicolae Varachiu – directorul Centrului de Transfer Tehnologic al Institutului de Micro-Nano Tehnologii.
Realizator Mihaela Ghiță