Summit cu Turcia
19 December 2016
Alex Gâlmeanu a fost invitatul Ioanei Bâldea Constantinescu în cadrul emisiunii „Orașul Vorbește”
19 December 2016

Destinațiile lui Moș Crăciun – Blue Lagoon

Cea mai populara destinatie de vacanta din Islanda este Laguna Albastra de la Cercul Polar, supranumita si un izvor al tineretii.

Fie iarna, fie vara, turistii merg acolo nu doar pentru apa cu proprietati binefacatoare, ci si pentru peisajele de neuitat.

Aceasta piscina naturala cu apa geotermala e situata in mijlocul unui urias camp de lava, aflat la 45 de minute de Reykjavik, fiind intinsa pe mai bine de 5000 mp. Anual sute de mii de turisti ajung in acest loc, surclasand plajele negre, fiordurile si chiar luminile Nordului. Chiar daca nu stiti sa inotati, acesta nu va fi un inconvenient deoarece apa este atat de sarata, incat dumneavoastra veti pluti pe suprafata ei, fara niciun efort.

Statiunea a fost supranumita ca fiind una din cele 25 de minuni ale lumii, deoarece o apa cu un amestec deosebit de silicati, saruri minerale sau sulf nu a mai fost gasita nicaieri altundeva in lume. Apa are o temperatura constanta de 38 de grade de-a lungul anului, cat si proprietati terapeutice conferite de aceste amestec, care datorita calitatilor deosebite, nu necesita ca apa sa fie tratata cu substante de curatare, cum ar fi clorul.

Cu toate ca pare o minune a naturii, locul a fost creat de fapt de om in anul 1976, cand o companie electrica a amplasat turbine care pompeaza apa termala de la 2000 de metri adancime. Apa ramasa e apoi recirculata si deversata in locul care-a devenit azi Laguna Albastra. Apa are o nuanta spectaculoasa de albastru deschis si este reimprospatati o data la doua zile. La inceput laguna era folosita doar de localnici, dar locul a devenit faimos dupa ce mai multe persoane suferinde de boli ale pielii s-au vindecat in urma unor bai succesive.