Intrare gratuită pentru tinerii până în 18 ani la Muzeul Cotroceni pe 27 decembrie
23 December 2016
Azi la Radio Romania Cultural: GPS CULTURAL
23 December 2016

Destinațiile lui Moș Crăciun – New York

Probabil nu există un alt mare oraş din lume care să acorde atâta importanţă sărbătoririi Crăciunului precum New York. Dacă ai viză de State şi vrei să petreci Crăciunul într-o atmosferă grandioasă, atunci cumpără un bilet pentru New York şi… vezi mai jos ce-ai putea să faci acolo în jur de 25 decembrie.

Să te plimbi pe străzile newyorkeze de Crăciun e ca şi cum ai merge printr-un minunat ţinut de iarnă. Vitrinele magazinelor transformă totul într-un mare reality show. Un spectacol ce nu trebuie ratat, în special la marile lanţuri, precum Macy’s, Bloomingdales, Barneys sau Saks Fifth Avenue.

În lungile plimbări e imposibil să nu dai peste brazii de Crăciun. Sunt peste tot, dar cel mai frumos e cu siguranţă cel plasat în Rockefeller Center. Mai mult de 8 kilometri de luminiţe se întind până la poalele lui, decorându-l. Un alt brad faimos este Origami Tree, de la Muzeul de Istorie Naturală, decorat în mod diferit tematic în fiecare an. De asemenea, The Chorus Tree, din South Street Seaport, e renumit pentru colindătorii pe care îi poţi auzi de sub el, motiv pentru care e supranumit “bradul cântător”. În plus, pe Park Avenue, între străzile 97 şi 48, vei găsi alţi brazi excepţional împodobiţi.

E prea frig pentru o plimbare? OK. Spectacolul american de Crăciun continuă şi înauntru. Intră în magazinele mari pentru a te lăsă cuprins de magia sărbătorii. Moşi Crăciuni peste tot. Colinde. Cadouri. Copii încântaţi. Iar dacă vrei spectacol, cumpără-ţi un bilet la Spărgătorul de nuci sau Radio City Christmas Spectacular, cu menţiunea că în această perioadă biletele se vând foarte repede.

Nu uita de patinaj – la patinoarul Rockefeller care, în această perioadă, devine un adevărat punct de atracţie al oraşului. Shoppingul este întotdeauna simpatic de Crăciun iar dacă ţi se face foame… oho, restaurantele din New York ştiu ce să-ţi ofere. Atenţie, neaparat cu rezervare!

Sursa: feminis.ro