Curs de limba italiană -IL PANFORTE
23 December 2016
”Când mă fac mare, vreau și eu să fac Orașul vorbește cu mami și Maria!”
23 December 2016

Destinațiile lui Moș Crăciun – Roma

Italia este destinaţia ideală pentru cei care doresc să experimenteze un alt fel de Crăciun, fără brad împodobit, dar cu o masă îmbelşugată, specialităţi delicioase şi scene ale Naşterii Domnului inedite.

Crăciunul înseamnă cumpărături, iar oraşele italiene sunt pline de târguri tradiţionale unde se vând dulciuri şi obiecte artizanale. Majoritatea tâârgurilor apar după 8 decembrie,  zi în care este sărbătorită Pogorârea Sfântului Duh, fiind deschise până pe 6 ianuarie (Epifania).

În Piazza Navona din Roma găseşti jocuri de carnaval, bomboane şi standuri cu ieslea şi figurine ale Befanei. Pentru ceva mai deosebit opreşte-te la Auditorium pentru festivalul ce ţine o lună, cu jocuri, concerte, patinaj şi teatre de păpusi.

Specifici iernii sunt comerciantii de pe strazi care vând castane coapte.

În locul luminiţelor de Crăciun (desi sunt şi de-acestea din plin), poti să îţi petreci întreaga excursie căutând scene ale Naşterii Domnului. Aceste scene sunt cu atât mai populare cu cât mergi înspre sudul Italiei, fiecare măcelar sau brutar având câte una pusă în geam.

În Roma, la Santa Maria Maggioreca vei vedea una dintre cele mai vechi scene din oraş, sculptată în marmură. Evident, scena enormă din Piata San Pietro nu trebuie ratată. De-asemenea, poţi merge la Aracoeli, în Piazza Campidoglio să vezi scena Naşterii Domnului de acolo, iar din seara de Crăciun, poţi vedea Santo Bambino. Copiii din Roma vin să aducă mulţumiri acestei sculpturi în lemn, reprezentându-l pe Iisus Pruncul.