Idei în nocturnă. Pagini de Istorie: Știința, o istorie trăită. Invitat, prof. Alexandru Mironov
25 January 2022
“Așezămintele I.C. Brătianu”: preview pentru Romanian Design Week 2022
27 January 2022

Dezbatere. Istoria comunismului: Brașov 1987 – o retrospectivă alternativă

 

 

Fundația Culturală Memoria în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR vă invită la o dezbatere despre cum demersurile expoziționale, filmul documentar și banda desenată pot fi instrumente în procesele educative despre perioada comunistă. O atenție aparte i se va acorda Revoltei muncitorilor de la Brașov din 1987.

Participă:

– Alexandru Groza (manager, Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR)

– Irina Hasnaș-Hubbard (muzeograf MOCR)

– Dan Ionescu (architect)

– Liviu Tofan (scenarist și regizor al filmului documentar „Brașov 1987 – doi ani prea devreme”

– Mihai I. Grăjdeanu (profesor de bandă desenată, autorul romanelor grafice interactive Momente din istorie – Istoria comunismului în România. Vol. I. Începuturile și Vol. II. Revolta anticomunistă de la Brașov – 15 noiembrie 1987).

Moderator: Cosmin Budeancă (redactor-șef, Memoria – revista gândirii arestate)

Dezbaterea poate fi urmărită în direct pe zoom sau pe pagina de facebook a Muzeului Ororilor Comunismului (fb/mocr.romania)și este un eveniment conex al expoziției „Seismograf ’77”, organizată de MOCR până pe 8 februarie 2022, la Veranda Mall (Obor).

Evenimentul este, de asemenea, primul dintr-o serie organizată de Fundația Culturală Memoria în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului în România – MOCR dedicată aniversării celor 35 de ani de la Revolta muncitorilor de la Brașov din 1987.