Spectacolul De vânzare, elogiat de presa națională spaniolă
29 May 2017
Inovaţie la Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova
29 May 2017

Dialoguri festCO: Comedia în teatrul radiofonic

Miercuri, 31 mai 2017, la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului de Comedie din București, în cadrul Festivalului Comedie Românești, festCO, va avea loc o nouă ediție a Dialogurilor festCO. Tema acestei ediții este ”Comedia în teatrul radiofonic”, incursiune în lunga și generoasa istorie a genului comic la teatrul la microfon, evocând și colaborarea de peste o jumătate de veac dintre Teatrul de Comedie și Teatrul Național Radiofonic. Invitați: actorii Stela Popescu, Alexandru Arșinel, George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, regizorii Dan Puican, Attila Vizauer, redactor șef al redacției Teatru a SRR, Mihai Lungeanu, Ion-Andrei Puican, Mihnea Chelaru, scriitoarea Pușa Roth și, nu în ultimul rând, actori ai Teatrului de Comedie. Moderator: Costin Tuchilă.

În cadrul întâlnirii organizate de Teatrul de Comedie și Teatrul Național Radiofonic vor fi evocate momente din istoria de ieri și de azi a teatrului radiofonic, a cărui existență numără aproape nouă decenii, spectacole antologice cu mari comedii din dramaturgia română și universală, dar și inovațiile de limbaj, specifice genului în ultima perioadă. În cadrul întâlnirii noastre vom asculta fragmente din spectacole de teatru radiofonic, mărturii și interviuri cu caracter de unicat. Între acestea, Rinocerii de Eugen Ionescu (premiera în România la Teatrul de Comedie, în 1964; la Teatrul Național Radiofonic, în 2003), în regia lui Lucian Giurchescu, un fragment din singurul interviu acordat de Eugen Ionescu presei românești (în 1967) până la Revoluția din 1989 și din mărturia actorului Ion Lucian despre turneul Teatrului de Comedie cu Rinocerii la Paris (1965); Revizorul de N. V. Gogol (regia: Dan Puican, 2005) dar și din producții mai noi, de succes, ale Teatrului Național Radiofonic.

Intrarea este liberă.

Cea de-a XV-a ediție, aniversară, a Festivalului Comediei Românești – festCO, organizată de Teatrul de Comedie din București, se desfășoară în perioada 27 mai–4 iunie 2017 și aduce în București peste 50 de evenimente – spectacole de teatru, workshop-uri, concerte, spectacole-lectură, spectacole de stradă, proiecții de filme, lansări de carte, expoziții și multe surprize.