Școlile din țară se pregătesc pentru cursurile De-a arhitectura
25 August 2017
Chinezii inventează trenul supersonic
6 September 2017

Diaspora. Dincolo de granițe – Invitat Costică Brădățan, profesor dr. de studii umaniste și filosofie

2013_Project_Humanities-English Costica Bradatan, Visiting Faculty Fellow at ASU and Associate Professor in the Honors College at Texas Tech, gave the closing address at the 18th Southwest English Symposium.

Invitat, în această seară, Costică Brădățan, profesor dr. de studii umaniste și filosofie la Texas Tech University, Texas, Statele Unite și professor onorific de filosofie la Universitatea din Queensland, Australia.

 

A publicat, ca autor sau coordonator, 10 cărți, dintre care, cea mai recentă, “A muri pentru o idee. Despre vietile periculoase ale filosofilor” a apărut la Editura Bloomsbury din Londra în 2015, tradusă în olandeză, italiană, turcă, vietnameză și alte limbi.

Scrie frecvent eseuri si cronică de carte pentru New York Times, Washington Post, Times Literary Supplement, Times Higher Education, The Boston Review, Aeon, The Australian, etc. și este unul din redactorii revistei Los Angeles Review of Books, https://lareviewofbooks.org.

În prezent lucrează la o nouă carte, Elogiu eșecului, programată să apară la Harvard University Press în anul 2019, de la care a și plecat discuția din această seară. Un interviu înregistrat prin Skype

Redactor Corina Negrea