Măgurele High Cluster deschide porțile colaborării cu artiștii
7 June 2018
Elevii si studenții pasionați de tehnologie si antreprenoriat pot participa săptămâna viitoare, GRATUIT, la cel mai amplu festival dedicat transformărilor generate de Internet, iCEE.fest 2018
7 June 2018

Diaspora.Dincolo de granite:”Dezbaterile intelectuale contemporane, în marea majoritate, sunt în strânsă legătură cu știința și tehnologia. Trebuie analizate bazele filozofice ale acestor dezvoltari”

”Dezbaterile intelectuale contemporane, în marea majoritate, sunt în strânsă legătură cu știința și tehnologia. Trebuie analizate bazele filozofice ale acestor dezvoltari”, spune profesorul Dan Cautiș, invitatul ediției din această seară al emisiunii Diaspora.Dincolo de granite.

În data de  16 mai a.c., la Facultatea de filosofie a Universității Bucuresti, în cadrul Seminarului de cercetare al Departamentului de Filosofie Teoretică, profesorul Dan Cautiș a susținut o conferința cu tema „Inteligența artificială, transumanismul și singularitatea tehnologică”, în care a prezentat evoluția conceptelor de transhumanism și singularitate technologică în contextul succeselor recente remarcabile din inteligența artificială.

Dan Cautiș este absolvent al Facultății de Automatică și Calculatore din Universitatea Politehnica din București. A fost Associate Vicepresident al Universității Georgetown din Statele Unite și director al departamentului de operatii ale infrastructurii de IT al aceleiași universității, calitate în care, printre altele, s-a ocupat de centrele de date, operațiile în retea, recuperarea în caz de dezastru, etc.

A ocupat, de asemenea, poziții în managementul mai multor companii private de top –  Seagate, Maxoptix, Western Digital – , unde a condus echipe de dezvoltatori și a creat parteneriate strategice cu parteneri din industrie din țări asiatice.

Între 1970 si 1980, înaintea plecării din țară, a fost profesor la Politehnica bucureșteană.

Este autorul a trei patente și a zece lucrari de specialitate (sisteme de control și eletrotehnică)

Poza Sursa Arhiva personala Dan Cautiș