Știința 360 – 27 octombrie 2020
27 October 2020
Știința 360: 𝘚𝘍𝘌𝘙𝘛𝘜𝘓 𝘈𝘊𝘈𝘋𝘌𝘔𝘐𝘊 – Un spațiu interdisciplinar care aduce împreună cercetători din științele sociale, artiști ilustratori și actori
28 October 2020

Dimensiunea științifică a artei: Adrian Moleavin – Athitectura ca artă aplicată sau cum se pot reabilita blocurile de 4 etaje construite în perioada comunistă?

În antichitate, arhitectura era considerată una dintre artele majore, alături de sculptură, de aceea este un caz aparte în cadrul artelor. În primul rând, arhitectura este cea mai publică dintre artele majore. O construcție este menită, dincolo de funcţionalitatea ei clară de spaţiu locuibil, să spună ceva despre cel ce a construit-o sau cel care locuieşte în ea. 

Voi dedica o serie de câteva episoade ale rubricii Dimensiunea științifică a artei, arhitecturii și invitatului meu Adrian Moleavin – arhitect, cadru didactic la Universitatea  de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti.

Dat fiind că arhitectura este o artă aplicată, primul episod îl vom dedica unei reușite remarcabile, a echipei de studenți români, care au urcat pe locul al 3-lea pe podiumul competiției Solar Decathlon, desfășurată în vara anului trecut la Szentendre, în Ungaria. Proiectul studenților români a fost remarcat și apreciat de juriu, dintre alte 10 echipe provenite din 8 țări, 27 universități de pe 3 continente.

Credit foto Asociația Over4 

Interviu cu dr. arh. Adrian Moleavin – cadru didactic la Universitatea  de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, Bucuresti.

Realizator Mihaela Ghiță