Dimensiunea științifică a artei: Aurelie Delater – Rezidențele artistice S+T+ARTS sunt un precursor pentru inovații ep. 2
27 April 2021
#VaccinurileNeApropie, #VaccinesBringUsCloser, tema de anul acesta a Săptămânii Mondiale a Vaccinării (https://www.who.int/)
28 April 2021

Dimensiunea științifică a artei: Aurelie Delater – Programul S+T+ARTS susține și încurajează toate artele pentru colaborarea cu cercetarea științifică și tehnologia, ep. 3

Știința și tehnologia susțin artele în cadrul programului S+T+ARTS, o inițiativă a Comisiei Europene care datează din anul 2012. Programul S+T+ARTS facilitează incluziunea artelor în procesul de creație științifică și inginerească și oferă suport pentru artiști în colaborarea cu cercetătorii sau tehnologii. Învitata mea din această sătămână este Aurelie Delater, senior manager al programului European S+T+ARTS și am încercat să aflu de la ea care sunt artele susținute de acest program de colaborare între artiști și cercetători? Sunt unele arte, să zicem, favorizate sau care se adaptează mai ușor unei abordări asistate de știință și tehnologie?

 

STARTS este o inițiativă a Comisiei Europene, este un program de nivel european susținut de DigiConnect un directorat european și finanțat prin programul Horizon 2020 și Horizon Europe prin linii deschise de finanțare.  STARTS facilitează alianțe între științe, tehnologie și arte și le asociază cu valorile centrate pe umanitate, sustenabilitate și etică.

Am stat de vorbă cu Aurelie Delater manager de proiect pentru ecosistemele S+T+ARTS, de la care am vrut să aflu cum funcționează acest program european de incluziune a artelor în activitatea de creație inginerească și în cercetarea științifică.

 

Interviu cu Aurelie Delater senior manager S+T+ARTS

Realizator Mihaela Ghiță