REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
14 December 2019
Pastila antistres – Invitat la masa de Crăciun – ”ADULTUL SĂNĂTOS”
17 December 2019

Dimensiunea științifică a artei – Cărți ilustrate pentru copii

Willie Fulg de nea și Cum crește grădina mea?  două cărți educaționale pentru copii care îi învață despre cultivarea pasiunii, la editura Frontiera. 

Willie Fulg de nea, primul titlu cu care acum 2 ani s-a lansat editura Frontiera a fost re-pusă în rafturile librăriilor cu prilejul Targului Gaudeamus din această toamnă.

Cartea spune povestea lui Wilson Bentley, celebrul „Snowflake Man” (Omul Fulg de Nea), care a fotografiat pentru prima oara fulgii de zapada. De mic copil, Wilson Bentley a privit cristalele inghetate ca pe niste mici miracole si a hotarat ca, intr-o zi, aparatul lui de fotografiat va surprinde si pentru ceilalti frumusetea lor extraordinara. Adesea neinteles la vremea lui, Wilson Bentley a realizat fotografii care dezvaluie si astazi doua trasaturi fundamentale ale fulgilor de zapada: primul, ca fiecare fulg are un model unic si, al doilea, ca fiecare fulg este de o frumusete uimitoare.

Povestea sa, istorisita cu farmec de Jacqueline Briggs Martin si adusa la viata de superbele xilogravuri realizate de Mary Azarian, le descopera copiilor viata unui om care a avut nu doar viziunea si perseverenta unui om de stiinta, ci si o pasiune neabatuta pentru minunile naturii. Este o introducere poetica in primele lectii de stiintele naturii si un model de inspiratie pentru cei mici.

Interviu cu Ileana Achim fondatoarea editurii Frontiera

Realizator Mihaela Ghiță