REConCHILLiant: Daniela Rei Vișan în dialog cu Horea Paștina și Mircea Oliv
11 April 2020
Știința 360 – #staiacasă! – campania Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa
13 April 2020

Dimensiunea științifică a artei – Catinca Țilea ep. 6 Arta în sprijinul economiei sustenabile – gunoiul menajer ca materie primă


Interviul în serial cu designer-ul Catica Țilea, continuă. 

Într-o economie circulară, deșeurile nu mai există, ele devin materie primă întorcându-se într-un alt ciclu de fabricație. Ceea ce propune Catinca Țilea este o tehnologie de transformare a gunoiului menajer organic în material de construcție.

”Deși la nivel macro, pare că noi oamenii nu putem schimba mare lucru pentru planetă, eu cred că fiecare din noi are puterea să miște ceva, după puterea fiecăruia, în dreptul lui. Așa că îmi doresc să creez un instrument care poate da această putere oamenilor.” Catica Țilea se referă la grija pe care oamenii ar trebui să o aibă pentru sănătatea și curățenia Planetei noastre.

HOW – Household Organic Waste (gunoi menajer organic) se dorește a deveni un kit educativ pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine problemele de mediu. Gunoiul menajer produs în fiecare gospodărie, poate fi transformat în  material de construcții, afirmă Catinca Țilea.

Interviu cu Catinca Țilea designer multidisciplinar

Realizator Mihaela Ghiță

Credit Foto: arhiva Catinca Țilea