Știința 360 – 6 noiembrie 2020: ”Găurile negre, cele mai exotice fenomene din Univers și cele mai ”întunecate” secrete ale Căii Lactee”
6 October 2020
Școala Ecoterrienilor, ediția a III-a
7 October 2020

Dimensiunea științifică a artei – Catrinel Săbăceag – Ceasul organic Urma îți arată trecerea timpului și nu ora exactă

Catrinel Săbăceag artist vizual și designer, interesată de conceptul filosofic de timp și de percepția asupra trecerii timpului, concepe obiecte care sugerează trecerea timpului prin efectele lui asupra omului, mediului, materialelor. 

Ceasul Urma și lampa de iluminat Mira, cele două obiecte  concepute de ea interacționează și relaționează cu prezența oamenilor în preajma lor. Sunt niște obiecte de design funcțional care se bazează pe conceptul celei de a doua legi a termodinamicii. 

Caterinel Săbăceag este designer de produs și artist vizual. Lucrările ei sunt rezultat al procesului de explorare a materiei și materialelor și se află la intersecția între artă și design. Obiectele se înscriu într-o paletă largă, de la ceasuri alternative, instalații de iluminat, până la bijuterii.

Foto arhiva personală Catrinel Săbăceag: Ceasul Urma, sursa https://www.behance.net/gallery/62447015/Urma-Clock-THISorder-Collection-

Interviu cu Catrinel Săbăceag

Realizator Mihaela Ghiță