Știința 360 – 15 martie 2021 – Ce sunt trombozele și care sunt cauzele producerii acestora?
15 March 2021
Pastila antistres: BULLYING-ul – formă de violență intenționată cu premeditare
16 March 2021

Dimensiunea științifică a artei: Ciprian Ciuclea – O viziune poetică asupra particulelor de energie înaltă din Universul îndepărtat

 

Astăzi începe proiectul Fusion AIR – rezidențe artistice în institute de cercetare, un proiect cultural inițiat de Asociația Qolony și co-finațat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Ciprian Ciuclea artist și Gina Isar dr. în astrofizică cercetătoare la Institutul de Științe Spațiale, formează prima echipă care se va prezenta în această seară. Ciprian va prezenta viziunea poetică asupra particulelor de energie înaltă iar Gina Isar o arheologie a invizibilului, oferită de informațiile provenite de la aceste particule subnucleice provenite de la supernove indepărtate care pot aduce deslușiri ale formării  planetelor și galaxiilor.

În cadrul proiectului Fusion AIR patru artiști vor colabora cu 4 cercetători din tot atâtea institute de cercetare și în urma unui stagiu care va dura o lună, timp în care ideile inițiale oferite de ambele părți vor intra în creuzetul unui brainstorming, vor rezulta patru lucrări ce vor fi expuse în cursul lunii iunie.

În această seară vor fi primele prezentări publice, în direct, începând cu ora 19:00  pe paginile de facebook Qolony, Radio România Cultural și Institutul Francez din România. 

Interviu cu Ciprian Ciuclea – artist vizual

Realizator Mihaela Ghiță