Știința 360 – 12 mai 2021 – ECOMORE, proiectul care ne învață ”citizen science”
12 May 2021
Idei in nocturnă. Dincolo de granițe – 13 mai 2021 – Pur și simplu, aș putea spune că mai puțin contau viața noastră și riscurile pe care ni le asumam, cât dorința de a ajunge în spațiul cosmic
13 May 2021

Dimensiunea științifică a artei: Florica Prevenda – 6 sfaturi pentru tinerii artiști, în artă concurența este foarte mare și se strecoară foarte puțini. ep. 4

Invitata mea din această săptămână este o artistă care și-a croit un nume, uneori, mai bine cunoscut în străinătate decât în România, a expus în Statele Unite ale Americii, la New York, dar și în multe țări europene. A fost preocupată de concepte precum globalizare, tehnologia informației, solitudine și însingurare, de fenomenul tehnologizării galopante din ultimii 25-30 de ani, pe care le-a exprimat în tehnici picturale, sau colaj și tehnici mixte. Acum își dorește să se reîntoarcă la origini, la natură, mi-a mărturisit în interviul înregistrat în minunatul atelier din strada Pangrati. 

Să lucrezi, să fii consecvent, să nu descurajezi, să studiezi, să te definești ca artist, și la final iarăși să lucrezi. Sunt cele 6 sfaturi pentru tinerii artiști, ale Floricăi Prevenda.  În artă concurența este foarte mare și se strecoară foarte puțini, trebuie sa fii un temerar în căutare dar și în muncă, spune Florica Prevenda ori de câte ori are prilejul să le vorbească studenților. 

Florica Prevenda a absolvit Universitatea de Arte George Enescu, la Iași, ca șef de promoție, a terminat cu nota 10 și a luat cea mai bună repartiție a anului, la o fabrică de confecții în Călărași. O ironie a sorții.
Mihaela Ghiță