CONSULTAȚII – 9 MAI 2021 – “Să eliminăm prejudecățile despre astm!”
8 May 2021
Știința 360 – 10 mai 2021 – Cred că în România sunt mai mulți oameni care cred în știință decât în pseudoștiință
10 May 2021

Dimensiunea științifică a artei: Florica Prevenda – Elementul care definește omul este trăirea, creativitatea omului nu va putea fi niciodată înlocuită de roboți. ep. 1

 

Elementul care definește omul este trăirea, creativitatea omului nu va putea fi niciodată înlocuită de roboți. Robotul doar execută un program, pe când omul nu este programat, îmi spunea Florica Prevenda, invitata mea din această săptămână.

Născută în anul 1959 în localitatea Dor Mărunt din județul Călărași, a absolvit Universitatea de Arte, George Enescu din Iași. Este pictoriță, limbajul ei de exprimare este unul, să îi spunem, clasic doar în sensul materialelor folosite: pânză, pensule, vopsele, carton, dar îmbinarea lor conduce la colaje cu materiale diverse, în tehnici mixte, iar lucrările ei ies din bidimensionalitatea pânzei, capătă volum și parcă, vin spre tine ca și când ar dori să fie atinse.

Pana acum, la rubrica noastră am prezentat artiști care se folosesc de tehnologie, de computer, de electronică, pun în discuție concepte științifice, dar prezentul tehnologic ne cuprinde pe toți indiferent de domeniile în care activăm.

In ce fel influențeaza tehnologia creatia artistica a unui artist care se exprima prin tehnici mixte în zona picturală a artei? Pentru asta am invitat-o pe Florica Prevenda.

Interviu cu Florica Prevenda, artist plastic 

https://www.floricaprevenda.com

Realizator Mihaela Ghiță