Idei in nocturnă. Dincolo de granițe: De ce avem nevoie de un Pact Național pentru Cercetare?
19 November 2020
Cucerirea spațiului, misiune posibilă pentru SpaceX și NASA
20 November 2020

Dimensiunea științifică a artei: Ioana Mischie – Cum ar arăta o universitate ideală?

Astăzi transmitem ultimul episod al interviului în serial înregistrat cu Ioana Mischie, scenarist, regizor, futurist transmedia. Numele său este legat de Guvernul copiilor, primul film documentar 3D realizat în România care aduce împreună 100 de copii vizionari pentru a-și imagina cum ar evolua societatea în următorii 100 de ani. Continuarea acestui proiect este Tangible utopias – Utopii tangibile, singurul proiect românesc VR, selectat la Cannes XR din acest an. Ioana Mischie împreună cu o echipă de arhitecți, animatori 3D și specialiști în Realitate virtuală au proiectat orașele imaginate de copii. Tot Ioana este cea care a lansat proiectul Omniversity, universitatea din Realitatea Virtuală.

Toate aceste proiecte ale ei se înscriu în conceptul de transmedia. Un concept despre care spune ea că s-ar potrivi excepțional și pentru învățământ.

Foto din arhiva Ioana Mischie

https://www.governmentofchildren.com/en/

https://tangibleutopias.com

https://omniversity.app

Ioana Mischie – Transmedia Artist and Futurist
Ioana Mischie – Transmedia Artist and FuturistIoana Mischie is a transmedia artist and futurist, advancing the layers of transmedia, film, VR, creative writin…

Interviu cu Ioana Mischie – scenarist, regizor, transmedia-futurist

Realizator Mihaela Ghiță