Dimensiunea științifică a artei:Ioana Mischie – Conceptul transmedia se regăsește chiar și în arborele genealogic al fiecăruia. Ne putem uita la întreaga umanitate dintr-o perspectivă transmedia
17 November 2020
Noiembrie – „Luna sănătății plămânilor”
18 November 2020

Dimensiunea științifică a artei: Ioana Mischie – Tangible utopias selectat la Cannes XR

Tangible Utopias – Utopii tangibile este un proiect care a adus la viață 5 dintre cele mai interesante viziuni asupra orașelor viitorului, imaginate de copii. 100 de copii au povestit cum vor arăta orașele peste 100 de ani, iar Ioana Mischie, scenarist, regizor și inițiatoarea proiectului Tangible Utopias, a ales 5 dintre cele mai interesante idei exprimate de copii, le-a prezentat unei echipe de artiști și specialiști: arhitecți, animatori 3D, programatori care au adus la viață prin animații și filme 360, în Realitatea Virtuală, ceea ce copiii au exprimat la nivel de idee.

Tangible Utopias, cel mai recent proiect artistic al regizoarei Ioana Mischie, a fost selectat la CANNES XR, programul internațional de entertainment imersiv care se va desfășura online în intervalul 22-26 Iunie 2020. Cannes XR și Kaleidoscope au selectat 23 de prototipuri XR inovatoare din 14 țări.

Tangible Utopias este un proiect co-finanțat AFCN.

https://www.facebook.com/TangibleUtopias

https://tangibleutopias.com

https://www.ioanamischie.com

Interviu cu Ioana Mischie – scenarist, regizor, transmedia-futurist

Realizator Mihaela Ghiță