14 noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului
14 November 2019
Obținerea de straturi dure de carbon cu duritate apropiată de cea a diamantului – o tehnologie pentru industria automobilelor
14 November 2019

Dimensiunea ştiinţifică a artei – Lera Kelemen un sound artist în devenire

Am întâlnit-o pe Lera Kelemen la Galeria Posibilă, unde până în 22 noiembrie mai poate fi vizitată expoziția Bandwidth, organizată de platforma Sounds like a Book, în urma rezidențelor a 10 artiști.

În cele 2 săptămâni cât s-au aflat în rezidență, în satul Șona, cei 10 artiști au realizat fiecare câte o lucrare care neapărat trebuia să fie o carte sau o publicație și neapărat trebuia să conțină sunete.

Lucrarea Lerei Kelemen, ”Myth Patterns” vrea să arate că miturile nu au doar reprezentări simbolice de imagine și poveste, ci și reprezentări sonore. Cartea realizată de ea se autociteste, trecând degetul peste pagini, ca și când ai urmări rândurile, auzi în căști sunetele după care poți recompune, mental, peisajul în care autoarea și-a petrecut cele 2 săptămâni ale rezidenței din satul Șona, Brașov.

Lera Kelemen provine dintr-o familie de artiști, a absolvit Universitatea de Arte din Timișoara dar și Facultatea de Litere. Acum locuiește în Glasgow și aprofundează sound-production.

Interviu cu Lera Kelemen – artist

Realizator Mihaela Ghiță