Știința 360 – 16 septembrie 2021 – TEDxInovatorilorStreet – Beyond the Future
16 September 2021
Știința 360 – 16 septembrie 2021 –   Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o nouă decizie care stabileşte măsuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Se solicită dovada vaccinării, trecerii prin boală sau a testării anti-COVID-19
16 September 2021

Dimensiunea științifică a artei: Lost interferences – spectacol telematic transmis live in cadrul Festivalului Ats Electronica

 

Sâmbătă 11 septembrie 2021 din grădina Rezidenței BRD Scena9 a fost transmis live spectacolul Lost Interferences, un spectacol telematic de artă generativă, în regia lui Alexandru Berceanu, cu participarea Maiei Morgenstern și a contratenorului Romeo Cornelius.

Pentru cei care nu ați ajuns sâmbătă 11 septembrie la premiera spectacolului performance Lost interferences, am înregistrat pentru voi un fragment în care Constantin Basica, explică conceptul și cum a compus partiturile pentru Romeo Cornelius.

Inteligență artificială, artă generativă, spectacol telematic sunt termeni cu care va trebui să ne obișnuim în legătură cu arta contemporană. Săptămâna aceasta vorbim despre teatru, iar ceea ce ați ascultat adineauri este un fragment din spectacolul Lost interferences – interferențe pierdute, în regia lui Alexandru Berceanu, vocile sunt ale Maiei Morgenstern și contratenorului Romeo Cornelius, muzica interpretată  în spectacol și o parte din texte sunt create de o inteligență artificală în baza unor algoritmi de programare.

Înregistrare din timpul spectacolului Lost Interferences – transmis în direct sâmbătă 11 septembrie în cadrul Festivalului Ars Electronica, din grădina Rezidența BRD Scena9.

Realizator Mihaela Ghiță