Știința 360 – 16 februarie 2021 – Al 300-lea pacient cu indicație de transplant de celule stem hematopoietice de la un donator neînrudit, facilitat de Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice
16 February 2021
Știința 360 – 17 februarie 2021 – Reorganizarea cercetării românești pe baza principiului lui Haldane 
17 February 2021

Dimensiunea științifică a artei: Luisa Balaban –  Artista – antreprenoare, stabilită la Londra. Ep. 3

 

În 2012 când Olimpiada de vară s-a desfășurat la Londra, Luisa Balaban a câștigat prima medalie, cu mult înainte de începerea Olimpiadei. Ea obținea locul al doilea la o competiție care se numea Artă și sport, pentru o lucrare de grafică trimisă la concurs. La vremea aceea, abia terminase liceul Tonitza din București și se pregătea să devină studentă la UNARTE București. Patru ani mai târziu a luat decizia că trebuie să ajungă la Londra pentru a studia Design textil.

În toamna anului trecut a expus lucrarea Nostalgae, la Cluj, în expoziția Efect – De la Micro la macro. Lucrarea ei vorbește despre sustenabilitate în lumea modei și reprezintă o bluză realizată din in printată cu o cerneală neagră extrasă din alge. O premieră în lumea coloranților, realizată de o companie din Statele Unite.

Foto: lucrarea Nostalgae, de la expoziția Efect – De la Micro la macro, Cluj Napoca, noiembrie 2020. Arhiva Luisa Balaban.

Interviu cu Luisa Balaban, artist-antreprenor

Realizator Mihaela Ghiță