Pastila antistres: Tulburarea de personalitate schizoiodă
23 February 2021
Știința 360 – 23 februarie 2021 – #raportuldegarda.ro
23 February 2021

Dimensiunea științifică a artei: Maria Dumbrăvicianu –  Restaurarea picturii din aula Academiei de Studii Economice București va începe în această vară

 

Miile de studenți care au absolvit Academia de Studii Economice din București, au fost întâmpinați în fiecare an de impresionanta pictură murală din Aula Magna.

Puțini știu însă că aceasta este inclusă în patrimoniul UNESCO, și că autoarea acestei picturi a fost prima femeie din Europa care a obținut catedra de arte decorative de la Academia de Arte Frumoase din București.

Vorbim despre Cecilia Cuțescu Storck, și despre restaurarea lucrării murale ”Istoria negoțului românesc” care decorează aula ASE-ului.

Centru de Excelență pentru Restaurare prin Tehnici Optoelectronice, a venit în sprijinul restauratorilor cu analize și măsurători care să determine dacă vopselele folosite de pictoriță au fost culori tempera sau culori de ulei.

Invitata mea de astăzi este  Maria Dumbrăviceanu, cadru didactic la Universitatea Națională de Arte București, Departamentul Conservare și Restaurare.

Sursa foto, pagina de FB a Academiei de Studii Economice, București

Interviu cu Maria Dumbrăviceanu, cadru didactic la Universitatea Națională de Arte București, Departamentul Conservare și Restaurare, coordonatoarea echipei de restaurare.

Realizator Mihaela Ghiță