Știința 360 – 12 ianuarie 2022 – David Bennett, primul om în care bate o inimă provenită de la un porc modificat genetic
12 January 2022
Știința 360 – 13 ianuarie 2022 – Astronomii au vazut, în premieră, ce se întâmplă cu o supernovă înainte să moară!
13 January 2022

Dimensiunea științifică a artei: Marius Iancu – Lupul este trofeul meu de fotograf naturalist, pentru Ținutul Buzăului. Ep. 4

 

Am intrat deja în cea de a 4 a dimensiune, Dimensiunea științifică a artei și vorbim despre proaspătul Geoparc Ținutul Buzăului evaluat de Comisia UNESCO ca Geoparc Global UNESCO. Peste doar câteva luni, în aprilie va primi această recunoaștere oficială.

Așadar, spuneam că vorbim despre Ținutul Buzăului prin ochii unui fotograf naturalist. Invitatul meu din această săptămână, Marius Iancu. Geofizician devenit fotograf naturalist și de fix un an de zile este fotograful oficial pentru Geoparcul Tinutul Buzăului. Astăzi vom face un fel de invitație pentru a cunoaște această bucată de Românie, aflată la doar 2 ore distanță de Bucureșteni, o destinație care merită pusă pe lista de călătorie, indiferent în ce colț de țară locuiți.

Poate că Ținutul Buzăului nu are un specific anume, în ce privește fauna sau flora, dar din perspectiva unui fotograf naturalist, acest spațiu este deosebit de ofertant în ce privește diversitatea pe care o oferă. Cel puțin asta este opinia invitatului meu din această săptămână, Marius Iancu, geofizician ca formație, dar care s-a convertit la fotografie de natură. De fix un an este fotograful oficial pentru Geoparcul Ținutul Buzăului.

Fotografiile sale pot fi întâlnite dacă mergeți în excursie prin Ținut, dar și vizitând virtual paginile oficiale din rețelele de socializare, websiteul tinutulbuzaului.org sau, nu în ultimul rând blogul de fotografie mariusiancu.ro.

Eu sunt Mihaela Ghiță calauza ta prin Dimensiunea Științifică a Artei. Pe mâine.

https://tinutulbuzaului.org

https://www.facebook.com/tinutulbuzaului/

http://mariusiancu.ro

Interviu cu Marius Iancu – fotograf naturalist

Realizator Mihaela Ghiță