Final de enciclopedie la final de an
18 December 2020
ȘTIINȚA 360 – Cum funcționează vaccinul ARN mesager
18 December 2020

Dimensiunea științifică a artei: Raul Pahonea – Annihilation, un film științifico-fantastic cu accente psihologice

 

În aceste zile de vacanță, vă recomandăm un film științifico-fantastic, cu accente psihologice – ”Annihilation” regizat de Alex Garland care a avut premiera în anul 2018. Annihilation este o ecranizare după romanul lui Jeff VanderMeer, o poveste onirică, o distopie despre un tărâm fantastic în care au loc mutații la nivel de ADN între regnul animal și cel vegetal, rezultând viețuitoare fantastice. Această lume imposibilă este construită pe conflictul psihologic al personajelor, iar acțiunea este o misiune de cercetare a acestui fenomen misterios. O echipă feminină de oameni de știință, pleacă într-o misiune de cercetare pentru a afla și explica fenomenul misterios al mutațiilor genetice.

Alex Garland s-a născut în Londra, mama lui Caroline era psiholog, iar tatăl Nicholas Garland era un cunoscut caricaturist politic. Cariera lui de scriitor și mai apoi de regizor a fost puternic influențată de bunicul matern biologul Peter Medawar (unul dintre laureații Nobel în 1960 pentru studiile sale de grefe, care au stat la baza transplantului de organe) și bunica maternă Jean Medawar, scriitoare.

Garland a fost educat într-o școală privată și apoi a absolvit Universitatea din Manchester cu o licență în Istoria artei.

Interviu cu Raul Pahonea – regizor

Realizator Mihaela Ghiță