”Are nevoie de tine. Fii alături de ea!”
4 October 2019
REConCHILLiant cu Daniela Rei Vișan – Știai că Organizația Mondială a Sănătății definește sănătatea ca pe o stare de BINE fizic, psihic și social?
5 October 2019

Dimensiunea științifică a artei: Sci Kids – festivalul științei, ediția a 7-a

Sci Kids – festivalul științei, este un alt proiect organizat de asociația FaSCInation. Ajuns la cea de a 7-a ediție, Festivalul științei – Sci Kids se va desfășura anul acesta la Mega Mall în zilele de 19-20 oct. 2019. Vor fi invitați oameni și firme implicați în promovarea științei pentru copii: FunScience România, Orășelul Cunoașterii, Magneții Hobber, toți vor face ateliere și experimente științifice pentru copii. 

Va exista o zonă de ateliere pentru copii și o zonă de scenă cu spectacole științifice de tip experiment. Vedeta festivalului va fi tabelul periodic al elementelor pentru că în acest an se împlinesc 150 de ani de când Dimitri Mendeleev a publicat ceea ce noi acum cunoaștem drept Tabelul periodic al elementelor.

Despre Asociația Fascination 

Asociația Fascination este o organizație dedicată promovării activităților și proiectelor din domeniul științei, prin realizarea unor evenimente educative și interactive, menite să aducă la un loc elevi și studenți, companii de profil și specialiști, precum și publicul larg interesat de știință. Misiunea Asociației Fascinațion este aceea de a populariza știința în rândul copiilor, tinerilor și adulților, stimulând interesul acestora prin trei calități-cheie ale evenimentelor organizate: interactive, educaționale și inspiraționale. Asociația Fascination a fost premiată cu locul III pentru Festivalul Științei SCIKids de către Gala Societății Civile, la secțiunea Educație, Învățământ și Cercetare, în 2017. 

Interviu cu  Andreea M. Stoica și Spooky aka Alexandru Iacovlev – profesorul trăsnit

Realizator Mihaela Ghiță