Animalele sălbatice rănite sau bolnave au și ele clinica lor, la Centru de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice
2 October 2019
AntareSFest, festivalul brașovean de SF, fantasy și horror
3 October 2019

Dimensiunea științifică a artei: ,,Știința Altfel”, o emisiune online trăsnită despre fizică și chimie – episodul 3

Asociația Fascination lansează emisiunea ,,Știința Altfel” pe canalul de youtube. 

Emisiunea ,,Știința Altfel” debutează în anul școlar 2019-2020 cu 24 de episoade,  10 de fizică de clasa a VI-a și 14 de chimie de clasa a VII-a. În fiecare miercuri, de la ora 17:00, va fi difuzat câte un episod, alternând conținutul de fizică cu chimie.

“Noi în filmulețe ne-am jucat, am râs, am glumit, dar sub această formă am explicat lucrurile cu simplitate. Sperăm astfel că elevii vor prinde curaj și în acest fel vor avea încredere să pună întrebări, iar punând întrebări vor reuși într-un final să caute răspunsuri. Pentru noi este important ca ei să afle că există legi care guvernează lucruri pe care le întâlnim în viața de zi cu zi și să afle că aceste legi pot fi înțelese de oricine este interesat să le descopere. Definițiile se uită, iar formarea unui vocabular de specialitate este dificilă, important este însă ca la finalul vizionării materialelor pregătite de noi, copiii să poată explica fenomene științifice simple, de bază ale lumii în care trăiesc” declară Simona Constantin, profesor de chimie la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau.

În fiecare miercuri, de la ora 17:00, va fi difuzat câte un episod, care are o durată de aproximativ 15 minute, alternând conținutul de chimie cu fizică. 

Despre Asociația Fascination 

Asociația Fascination este o organizație dedicată promovării activităților și proiectelor din domeniul științei, prin realizarea unor evenimente educative și interactive, menite să aducă la un loc elevi și studenți, companii de profil și specialiști, precum și publicul larg interesat de știință. Misiunea Asociației Fascinațion este aceea de a populariza știința în rândul copiilor, tinerilor și adulților, stimulând interesul acestora prin trei calități-cheie ale evenimentelor organizate: interactive, educaționale și inspiraționale. Asociația Fascination a fost premiată cu locul III pentru Festivalul Științei SCIKids de către Gala Societății Civile, la secțiunea Educație, Învățământ și Cercetare, în 2017. 

Interviu cu  Andreea M. Stoica și Spooky aka Alexandru Iacovlev – profesorul trăsnit

Realizator Mihaela Ghiță